היום אנחנו נמצאים בעידן הדיגיטלי והמידע זורם ברשת וכמעט בכל מקום תוכלו למצוא כמויות אדירות של חומר על כל דבר שתחפוצו בו.
בארץ בוצע מחקר בנושא ע"י ד"ר בני מיליאנקי ממעבדת אמירים והתוצאות היו מדאיגות מאד.
כנסו כאן בכדי לראות את תוצאות המחקר
כמו כן יצא מאמר מהמוסד לבטיחות וגיהות תעסוקתית שיזמו ד"ר אשר פרדו, מנהל מחלקת מחקר של המוסד לבטיחות ולגיהות; ורינה קנוביץ M.Sc, גיהותית וסגנית מנהל מחלקת גיהות במוסד לבטיחות ולגיהות, בו הם מתריעים שככל הנראה ישנה בעיה בעבודה בסמוך למדפסות לייזר ומכונות צילום.
להלן חלק מהציטוטים מהמאמר :
"כאשר המדפסות ממוקמות באזורים לא מאווררים,לא מטופלות ופועלות באופן רצוף הן עלולות לגרום לגירוי העיניים והגרון, כאבי ראש ודרמטיטיס (דלקות עור). נדרש אוורור נאות וטיפול תקופתי במכונות"
"במקרים בהם ממוקמות מדפסות בחדרים מאוכלסים יש לוודא שפתח האוורור של המכונה לא מופנה לכיוון העובדים ומותקנת מערכת אוורור כללית."
"במחקר נמצא שהחלקיקים השרו עלייה בגורמים דלקתיים בתאים, ציטוטוקסיות מתונה ותמותה מתוכנתת של תא"
"מחקרים נוספים הראו נזק דומה ברמות משתנות כמו גם התפתחות של עקה חמצנית (oxidative stress)"
"במחקרים שפורסמו על טונר של מדפסות והשלכותיו בשנים 2014 ו-2015 ע"י קבוצת חוקרים אחת בוצעו מדידות על 11 מדפסות לייזר שונות. ריכוז החלקיקים באוויר נע בין 3000 חלקיקים ל1.3 מיליון חלקיקים לסמ"ק שקוטרם מ 49-208 ננומטר כאשר רובם בתחום העל-עדינים (ultrafine) כלומר קטנים מ 100 ננומטר. בחלקיקי הננו הנפלטים מהמדפסת נמצאו מתכות ואוקסידים של מתכות. במחקר המשכי, מחקר (invitro), נבדקה ההשפעה של חלקיקים הנפלטים ממדפסות לייזר על שלושה סוגים שונים של תאים: תאים אפיתליאלים של דרכי הנשימה, מקרופאגים ולימפובלסטים. הרמות אליהם נחשפו התאים נעו בין 0.5-100 מיקרוגרם/מ"ל, רמות הרלוונטיות לחשיפה נשימתית של אדם על פני 8 שעות חשיפה ויותר. ממצאי מחקר זה מראים שתיתכן פגיעה ריאתית כתוצאה מחשיפה לננו-חלקיקים הנפלטים ממדפסות לייזר. "
וההמלצות לא אחרו להגיע :
1. משרד שיש בו מדפסת לייזר יהיה מאוורר, עם אוויר חיצוני.
2.מדפסות שהשימוש בהן מרכזי או מסיבי ימוקמו באזור לא מאוכלס ומאוורר היטב ע"י אוורור כללי.
3.מדפסות לייזר קטנות אשר אינן מופעלות באופן רציף ניתן למקם בחדרים מאויישים, אך יש לוודא שהאוויר הנפלט מהמכונה לחדר עבר דרך פילטר.
4. רצוי שאנשים חולי אסתמה או חולי לב לא ישבו בסמוך למדפסות לייזר שהשימוש בהן רב.